Luft-til-vand varmepumpe

Vi finder den bedste
løsning til dig og dit behov

– vi er med dig hele vejen

Få et gratis tilbud

BLiv ringet op

Luft til vand varmepumpe

Hvis du ikke har plads til at grave jordslanger ned uden for din bolig, er en luft til vand varmepumpe et godt alternativ.

 

En luft til vand varmepumpe bruger den varme luft, der allerede er i et rum eller udendørs til at lave mere varme. Den fungerer ellers i princippet på samme måde som en jord til vand varmepumpe. Varmen udvindes blot fra luften i stedet for fra jorden.

Se nogle af vores anlæg installeret her og få inspiration.

 

Hvornår skal du overveje en luft til vand-varmepumpe?

Står du over for at skulle udskifte et gammelt oliefyr eller gasfyr, kan du overveje en luft til vand-varmepumpe, hvis du ikke har tilstrækkeligt haveareal til et jordvarmeanlæg. Du kan spare op imod halvdelen af din varmeudgift.

Vi kan gøre det nemt
En luft til vand-varmepumpe kan ligesom et jordvarmeanlæg anvendes til både rumopvarmning og varmt brugsvand.

Den økonomiske fordel ved en luft til vand-varmepumpe er en smule mindre end ved et jordvarmeanlæg. Til gengæld kræver jordslangerne til et jordvarmeanlæg, at du har dobbelt så mange kvadratmeter tilgængeligt haveareal som det boligareal, der skal opvarmes. Så hvis du ikke har have nok eller ikke ønsker din have gravet op, er luft til vand-varmepumpen et godt alternativ.

En luft til vand-varmepumpe er økonomisk særlig fordelagtig, hvis du har vandbåren gulvvarme på grund af den lave fremløbstemperatur.

Hvis du har fjernvarme, kan det i langt de fleste tilfælde ikke svare sig at overveje en luft til vand-varmepumpe. Er der fjernvarme i området, vil der oftes være tilslutningspligt til fjernvarmen. Desuden kan fjernvarme vise sig at være billigere i drift.

Varmepumper kræver, at boligen er velisoleret. Fremløbstemperaturen på det vand, som skal opvarme boligen er ikke så høj som fx. gasfyr. Derfor skal huset være velisoleret for at man kan varme bygningen op. Man kan også ofte opleve, at radiatorerne skal udskiftes til større udgaver, som har et større areal til at afgive varme.

Hvilke fordele er der ved en
luft til vand-varmepumpe?

 • Reducerede varmeudgifter ved skifte fra olie eller naturgas
 • Slut med at tænke på olietank og oliefyr
 • Høj driftsikkerhed
 • Nem betjening
 • Ingen lugtgener i fyrrum
 • Lav fremløbstemperatur, der er velegnet til vandbåren gulvvarme
 • Man kan tage på ferie når det er frostvejr uden at frygte for anlægget
 • Anlægget skal ikke rengøres som fx. et pillefyr

Energilån

Vi har valgt Ekspres Bank som samarbejdspartner bl.a. de er seriøse og har nogle af markedets nemmeste og billigste finansierings løsninger. Du kan fx. låne til et nyt varmeanlæg hvis det gamle er nedslidt, men vi låner også beløb ud til mindre projekter som fx. ny energirigtig LED belysning, RADON bekæmpelse og affugtning af din kælder med SolarVenti.

Læs mere her

Vi gør det nemt for dig at vælge den rigtige løsning, når du skal investere i en varmepumpe til din bolig, fordi vi giver:

 • Professionel og personlig vejledning fra første step. Vi er med gennem hele processen.
 • Driftssikre kvalitetsprodukter – udviklet til det danske klima.
 • Bredt produktsortiment, så vi altid kan finde de mest optimale produkter til din løsning.
 • Én løsning – én leverandør, også hvis det skal sættes sammen med andre ved-varende energikilder som f.eks. solceller.
 • En samlet fil med dine beregninger og forklaringer på de enkelte dele.
 • Et anlæg 100% optimeret til dit behov.
 • Mulighed for finansering

SPØRGSMÅL?
ring på 97 142 700 ...

... Eller udfyld formularen, så ringer vi dig op – klar til at rådgive dig om varmepumper, lufttæpper, SolarVenti eller Alu produkter.

Vil du vide mere?
Ring på 53 82 88 80
Eller udfyld formularen, så ringer vi dig op.

Varmepumpens kvalitet og effektivitet:

Varmepumper bliver kategoriseret efter deres COP-værdi (Coefficient Of Performance). COP er forholdet mellem den energi, som varmepumpen bliver tilført og afgiver. Jo højere en COP-værdi varmepumpen har, jo mere får du for pengene. Hvis COP-værdien angives til 4, vil du for hver kWh. el, du til-fører, få 4kW varmeenergi ud af varmepumpen. COP-værdien er dog ikke et aktuelt billede af hvor effektiv varmepumpen er, fordi dette tal er udarbejdet ud fra en specifik driftstilstand (standard). En varmepumpes effektivitet afhænger af, hvilke driftsbetingelser der er til stede for eksempel, om det er sommer eller vinter. Selv ved -15Ú leverer varmepumpen mere energi end den optager. Hvis det er muligt at få oplyst en SCOP-værdi på en given varmepumpe, er dette et tal for hvor effektiv varmepumpen er over året med de temperaturudsving der er. SCOP-værdien er et gennemsnit af et antal COP-værdier målt mellem -10Ú til +15Ú. En varmepumpe som har en høj COP-værdi målt ved en given temperatur er derfor ikke ensbetydende med at den er bedst ved lave temperaturer, hvor der kræves mest af en varmepumpe.

Hvordan fungerer en luft til vand-varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe udnytter varmeenergien i luften, og den kan levere tilstrækkelig varme til din bolig året rundt, også når der er frostgrader i luften.

Varmepumpen sidder i en ca. 1 meter høj og bred boks (kan variere noget) placeret uden for dit hus. En ventilator trækker udeluften forbi en varmeveksler. Her overføres varmen i luften til et kølemiddel, og ved hjælp af en kompressor i varmepumpen hæves trykket og derved temperaturen i kølemidlet.

Det er samme princip som i et køleskab, hvor varmen trækkes ud af luften inde i køleskabet og afgives på bagsiden.

Det opvarmede kølemiddel ledes via et rør ind til husets varmtvandsbeholder, hvor kølemidlet opvarmer vandet og derefter løber afkølet tilbage til varmepumpen, hvor det på ny opvarmes.

Inde i huset består anlægget som regel af en lille “indedel” med styreelektronik. Der findes varmepumpemodeller, hvor kompressoren er placeret i indedelen i stedet for i udedelen.

Varmepumpen skal have strøm for at fungere, men en luft til vand-varmepumpe leverer typisk ca. 3 kilowatt varmeenergi for hver kilowatt el, den forbruger. Derfor er varmepumpen økonomisk attraktiv.

I meget kolde perioder (under -15 grader), eller hvis flere af husets beboere bruger meget varmt vand samtidig, kan det knibe med at holde temperaturen oppe. Derfor vil man for at sikre varmt vand ved spidsbelastninger normalt have en elpatron monteret i varmtvandsbeholderen.

Hvad koster en luft- til vand varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpes samlede pris afhænger af varmepumpens effekt og installationens omfang men en varmepumpe incl alt ligger i prislejet imellem

83-125.000 kr.

Hvor meget sparer du med en luft til vand-varmepumpe?

I et mellemstort hus på 130 kvadratmeter med fire beboere ligger den årlige udgift for en luft til vand-varmepumpe på godt 12.000 kr. (el og service). Tilsvarende vil et nyt oliefyr koste knap 22.000 kr. årligt (fyringsolie og service).

Dette eksempel er udarbejdet af Teknologisk Institut for Energistyrelsen (Energispare

bolig.dk), og her er der en merinvestering på 55.000 kr. ved at købe en luft til vand-varmepumpe i stedet for et nyt oliefyr. Det betyder, at der vil gå seks år, før merinvesteringen er hentet hjem. Men varmepumpen holder typisk i ca. 15-20 år.

Jo større huset er, des mere sparer du med en luft til vand-varmepumpe, og jo hurtigere er merinvesteringen hentet hjem.

Tilbagebetalingstid

Da du sædvanligvis sparer meget på varmen ved at udskifte dit eksisterende varmeanlæg med en varmepumpe, kan du hurtigt tilbagebetale udgiften til at etablere anlægget. Tilbagebetalingstiden for luft til luft og luft til vand varmepumper er ca. 5 -7 år. Varmepumpen har en levetid på ca.15-20 år.

Hvad kan man få i tilskud?

Vi kan formidle tilskud fra Nature Energy. Vi følger Energistyrelsens retningslinjer på dette område, som bl.a. betyder at denne aftale om salt af energibesparelse skal være indgået inden der underskrives en kontrakt om levering af en varmepumpe. Vi afregner efter Energistyrelsens standardværdikatalog som kan hentes her.

Tilskudet ligger imellem 8.000 og 10.000 alt efter hvor gammel oliekedlen er. Det skal understreges at når energibesparelsen først en gang er solgt kan den ikke sælges igen. Der kan ydes tilskud til huse, der i BBR registeret er opgivet til en størrelse mellem 80 og 200 m2.

En god forretning

Når du vælger at installere en varmepumpe, får du et energibesparende, miljøvenligt og billigt alternativ til f.eks. almindelig elvarme, naturgas eller oliefyr. Du kan spare helt op til 58% på din årlige varmeregning
ved at skifte til en varmepumpe. Det giver en tilbagebetalingstid inden for 5 til 8 år. Herefter er det en ren overskudsforretning. Når boligen er registreret i Bygnings- og Boligregisteret ”BBR” som opvarmet med el, varmepumpe eller jordvarme, reduceres elafgiften automatisk med 51,7 øre for det forbrug, der ligger over 4.000 kWh pr. år. Afgiftsnedsættelsen vil fremgå af din næste elregning.

SPØRGSMÅL?
ring på 97 142 700 ...

... Eller udfyld formularen, så ringer vi dig op – klar til at rådgive dig om varmepumper, lufttæpper, SolarVenti eller Alu produkter.

Vil du vide mere?
Ring på 53 82 88 80
Eller udfyld formularen, så ringer vi dig op.

Din garanti for tryghed

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.