Dysebefugter

MASTERVEIL DANMARK

Få et gratis tilbud

BLiv ringet op

    Fordampning af væske fra frugt/grønt

    Købmand Roger Johnson – ICA harno-Hallen i Harnosand har foretaget en kontrolvejningstest på en blanding frugt/grønt opbevaret i hhv. nedkølet område i butikken og i selve butikken ved normal temperatur og har målt følgende vægtforskelle:
    Nedkølet område: ca 13-14 C, 65-75% RF
    Butikkens område: ca 20-21 C, 45-55% RF
     

    1998Vægt i ned-køletområdeSvindVægt ved opb. i butikSvind
    17.84672 g-4754 g-
    18.84640 gr32 g = 0,7%4422 g332 g = 7 %
    19.84606 gr66 g = 1,4%4384 g370 g = 7,8%
    20.84582 gr90 g = 1,9%4352 g402 g = 8,5 %
    21.84560 gr112 g = 2,4 %4324 g430 g = 9 %
    24.84500 gr172 g = 3,7 %4244 g510 g = 10,7 %
    Vi ser altså, at det er i de første timer den største fordampning sker, hvilket igen vil sige, at argumentet med at omsætningen af frugt/grønt går så hurtigt, at man ikke behøver køl – HOLDER IKKE.
    10 gange så højt et vægtsvind efter bare 1 dag (Butik/nedkølet område). 5,57 gange så højt et vægtsvind efter bare 2 dage. 4,47 gange så højt et vægtsvind efter bare 3 dage. 3,75 gange så højt et vægtsvind efter bare 4 dage. 2,29 gange så højt et vægtsvind efter bare 5 dage.
    Målt over 7 dage giver dette et gennemsnitligt vægtsvind på 5,34 gange mere ved opbevaring i butikken kontra nedkølet område.
    Testblandingen af frugt/grønt var sammensat af blandt andet tomater, agurker, pærer,æbler,ice-berg, nektariner, melon, appelsin, paprika, m.m.
    Dysebefugter MV4D
    Dysebefugter MV6D
    Dysebefugter MV8D
    Dyseblok
    RO-membranfilter
    Kontaktor
    Timer
    Compressor
    Magnetventil
    Sikring
    Specialværktøj til RO-membran
    Hydrofor/trykbeholder

    SPØRGSMÅL?
    ring på 97 142 700 ...

    ... Eller udfyld formularen, så ringer vi dig op – klar til at rådgive dig om varmepumper, lufttæpper, SolarVenti eller Alu produkter.

    Din garanti for tryghed